Kesztyűgyártás titka

A Gant Pécsi Kesztyű Kft teljes mértékben a bőrkesztyűgyártás hagyományos kézi szabású technológiára építve gyártja a magas minőségű kesztyűit. Érdekes módon a mai modern technológiával sem sikerült senkinek olyan módszert kialakítani, amely gépeket alkalmazva ki tudná váltani azt a szabászati kézi munkát, ami a XIX sz. vége óta jelenti a minőségi kesztyűgyártás alapját. Azóta bevezetésre került gépek segítik ugyan a gyártás egyes szakaszain a munkát, de a lényeg változatlan: a minőség a megfelelő alapanyagban, a szaktudásban és a kézi munkában rejlik.
 szabás.jpg

 

Lágy, puha, vékony, természetes barkájú bőr

A bőr 5000 év óta az öltözködésünk egyik legfontosabb alapanyaga, ráadásul soha sem divatjamúlt. Míg a bőrruházat elsődleges jellemzője a divat, a kényelem, a praktikus használat, addig a bőrkesztyű manapság is őrzi elegáns, exkluzív jellegét.A minőségi bőrkesztyű alapja a fényes, sima felületű, puha, rugalmas vékony bőr. Mivel a bőr természetes anyag, minden darabja magán hordozza előéletét. A forradások, harapások, horzsolások nyomai az egyik legtermészetesebb tulajdonságai az állatbőröknek.Mi a legtermészetesebb módon kikészített bőröket használunk a gyártáshoz. Ez azt jelenti, hogy a bőrfelület festése nagyon vékony rétegben történik, nem ad fedőréteget. Így a bőr természetes szerkezete, barkája látható marad. Ez eredményezi azt, hogy a kész kesztyűn is természetes felületű minták láthatóak maradnak. A világos színeknél a vékony festés miatt a bőrök felületén árnyalatnyi színeltérések mutatkoznak akár még egy bőr felületén is. Ez ára azonban annak, hogy minél jobban megőrizzük a bőr természetes, tapintását, puhaságát.

Fontos tudni, hogy az összes általunk felhasznált kesztyűbőr kizárólag emberi fogyasztásra feldolgozott állatok bőréből készült.

 

Kézi szabás

 

A felületi hibákat a szabászoknak a lehető legjobban kell kikerülniük. A szabászok feladata az is, hogy a lehetőleg legtonálisabb bőrrészeket válogassák össze egy-egy pár kesztyűhöz. A jó szabászati munka lényege azonban a bőrök különböző irányú megfelelő nyújtása a szabás előtt és közben. Ennek eredményeképp olyan kesztyű készül, ami rugalmasan rásimul a kézre. A legegyszerűbb kesztyűhöz is ki kell vágnia a kézfejnek, tenyérnek, hüvelyknek és az ujjközöknek való kesztyűrészt. Ha bonyolultabb felépítésű a kesztyű akkor akár még további 8-10 db alkatrészt is kell szabni. A szabászok által így kidolgozott és kinagyolt bőrdarabokat már géppel préselik a kesztyűformákra. Ez modern présgépekkel történik, azonban a francia Jouvin kesztyűs XIX sz.-ban megalapozott munkájára épül ma is.

A szabász a munkáját nagy odafigyeléssel kell végezze, egyszerre csak egy darab alkatrész kidolgozásával foglalkozik. A terítékes, több bőr egymásra fektetésével történő szabás a minőség megóvása miatt nem megengedhető. Ez rendkívül munkaigényes megoldás. Sok gyártó cég egyszerűsítve ezeket a műveleteket, a bőrt kisimítva azonnal géppel kipréselik a kesztyűformát, anélkül,hogy a megfelelő anyag mennyiség még ezelőtt bedolgozásra kerülne. Ez azt eredményezi, hogy olcsóbban készülhet a kesztyű, de ennek az az ára, hogy kézre felhúzva nem adja meg azt a komfortérzetet, mint a hagyományos technológiával készült termék.